Συγκέντρωση αντιπληροφόρησης & αλληλεγγύης στη πλατεία Δημοκρατίας

Ο πόλεμος που ασκεί η πολιτική και οικονομική εξουσία απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου είναι ξεκάθαρος. Ένας πόλεμος που δείχνει να εντείνεται & να κλιμακώνεται παίρνοντας τα χαρακτηριστικά μιας ολομέτωπης και λυσσαλέας επίθεσης από τη μεριά του κράτους και του φασιστικού παρακράτους που στοχεύει στους εργάτες, τους μαθητές, τους άνεργους, τους μετανάστες.

Ένα κομμάτι όμως του κοινωνικού συνόλου επιλέγει να μη μείνει αμέτοχο και αντιστέκεται στα πλάνα των εξουσιαστών. Τότε είναι που αυτοί ενεργοποιούν τους πιο μοχθηρούς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να φοβίσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις του αγωνιζόμενου αυτού κομματιού της κοινωνίας. Έτσι στο επίκεντρο της λυσσαλέας αυτής επίθεσης βρίσκονται τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της εκκένωσης της Villa Amalias & της κατάληψης Πατησίων & Σκαραμαγκά, του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ και των Ραδιοζωνών ανατρεπτικής έκφρασης του αυτό-οργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού 98FM στην Αθήνα. Και ας μη ξεχνάμε και τις επιθέσεις από παρακρατικά φασιστοειδή στο στέκι Xanadu στη Ξάνθη, στο Θερσίτη, στο Συνεργείο, στη βίλλα Ζωγράφου και στον ιστό στην αθήνα αλλά και σε πολλά άλλα στέκια πανελλαδικώς.
Στη πόλη μας πριν κάποιους μήνες & ύστερα από καταγγελία αγνώστου πραγματοποιείται μήνυση κατά αγνώστων για τη παρουσία της κεραίας του σταθμού που βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο ενώ εδώ και δυο μήνες κάποιοι φρόντισαν να διακόψουν τη παροχή του ίντερνετ στο μικρό χώρο του πανεπιστημίου Αγρινίου μέσα στον οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού.

Επίσης στις 11/07/12 ένα άλλο αυτό-οργανωμένο εγχείρημα της πόλης η κατάληψη Apertus δέχεται θρασύδειλη επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από παρακρατικά φασιστοειδή και ενώ ήταν κλειστή. Ακόμη, πριν από ένα περίπου μήνα η τοπική αστυνομία ύστερα από μηνυτήρια καταγγελία της εθνικής οδοποιίας (ιδιοκτήτριας εταιρίας του κτιρίου) κατά αγνώστων με κατηγορία το πταίσμα της αυτοδικίας (κατάληψη δημόσιου χώρου) καλεί τέσσερα άτομα για προκαταρτική εξέταση με σκοπό τη προσωποποίηση της κατηγορίας ύστερα από υπόδειξή του μπάτσου Μαργώνη Ευάγγελου.

Στη ξεκάθαρα ολομέτωπη αυτή επίθεση του κράτους απέναντι στα αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα & χώρους απαντάμε με τα πιο δυνατά μας όπλα, την αλληλεγγύη & τους συλλογικούς αγώνες

Ραδιουργία 87,7FM

Συγκέντρωση: Σάββατο,13/04,12.00μμ, πλατεία Δημοκρατίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *